Latest Posts

DIY Tutorial Kinderkoffertje

By oktober 05, 2018 , ,










De blanco witte mini kinderkoffertjes zijn bij mij via Instagram te bestellen.
Hieronder volgt een kleine werkwijze hoe je het koffertje kunt pimpen.

We beginnen met het uitzoeken van een printje voor je koffertje. Via google kun je bij afbeeldingen zoeken naar iets dat jij mooi vind. Als voorbeeld heb ik gekozen voor deze unicorn koffer.



Ik werk zelf fijn met Photoshop, maar niet iedereen heeft dat programma. Paint zit op elke computer, dus om het voor iedereen toegankelijk te houden, gaan we verder met bewerken in Paint. Sla de afbeelding op, en open hem in Paint. Nu kun je de afbeelding bijsnijden, dat je alleen nog de afbeelding hebt, en al het overige dat op de foto staat weg is.  Sla deze foto opnieuw op.


Open Word en kies voor invoegen --> afbeelding en klik op je gekozen afbeelding. Zoals je ziet is deze natuurlijk veel te groot voor op het koffertje. Je moet het formaat van de afbeelding aanpassen.
Selecteer de afbeelding en klik op het soort 'regenboog' icoontje rechts boven de geselecteerde afbeelding.


Je krijgt dan als het goed is het volgende scherm te zien. Ga naar het 3e tabbladje 'Formaat'
De hoogte is 2 cm en de breedte 3cm. Het plaatje zal niet vervormen, maar de maten worden zelf aangepast, zodat het in verhouding blijft staan. Zorg er voor dat de hoogte en breedte minimaal 2 en 3 cm zijn. Als het iets groter is moet je bijknippen. Als hij te klein is, past hij niet mooi op het koffertje.


Vervolgens wordt de afbeelding verkleint en kun je deze uitprinten.


Knip de afbeelding volldig uit


Je ziet nu dat de afbeelding het juiste formaat heeft voor op het koffertje.


De rest is nu aan jezelf. Aan de hand van de kleur van de afbeelding, kun je geschikte verf of lak kiezen. Je verft het koffertje naar je eigen wens en eventueel het handvat en sluiting in een andere kleur. Met een dun penseeltje of nail art kwastje is dit goed te doen.
Laat het goed drogen en als je helemaal tevreden bent over je schilderwerk kun je de afbeelding op de voorkant van het koffertje plakken.

En tadaa je hebt je eigen gemaakte koffertje!


You Might Also Like

1 reacties